search

                               

Content

NEIX UN NOU BLOG D'ACTIVITATS MATEMÀTIQUES PER A INFANTIL



Aquest post és un post especial per mi. Especial perquè puc anunciar amb molta il·lusió un nou blog del que sóc coautora: Diezdedos en mis manos. Es tracta d'un projecte col·laboratiu que engego amb una gran mestra i amiga, Ana Guillén, i consisteix en un espai d'activitats específicament matemàtiques per a educació infantil.

Amb l'Ana ja hem treballat juntes en diverses ocasions i acostumem a compartir idees i reflexions sobre la nostra pràctica a l'aula, en especial les matemàtiques que són un dels nostres grans interessos. Ambdues coincidim en la necessitat de crear un espai matemátic, complet, rigurós i pràctic, adreçat específicament a l'etapa 3-6 d'educació infantil. És per això que aquest estiu, després d'una intensa reflexió, hem donat forma a:




Diezdedos en mis manos, pretén ser un gran calaix matemátic on recollim activitats matemàtiques vivenciades, sí, vivenciades: per tocar-les amb els deu dits
Les hem volgut organitzar en compartiments: blocs concrets i pràctics, amb descripcions, fotografies i, també, materials complementaris quan s'escaigui. Així mateix les adrecem als tres nivells del parvulari.
Sovint són idees i propostes pròpies. Hi oferim una explicació didàctica que mostra com les hem treballat a classe. A nosaltres dues, a més a més, ens serveix com a punt de reflexió i millora.
Ens nodrim dels diferents autors, experts matemàtics, que ens inspiren; prenem elements de diferents corrents; seguim a altres companys docents, que ens aporten idees. Tot això ho adaptem i posem en pràctica a les nostres aules.

Però no és un recull a l'atzar d'activitats. Les activitats mostrades responen a una programació i organització molt meditada i estructurada: currículum, PGA de centre i programació de nivell. Perseguim que ens permetin seguir investigant, ser creatives i no perdre de vista cap dels objectius que tenim i que hem de desenvolupar amb els nostres alumnes.
Dins de l'aula intentem transmetre als nostres infants la passió per les "mates". Juguem mirant-los als ulls, i intentem llegir quins són els processos que passen pel seu cap. I així, poder guiar-los i acompanyar-los en el seu aprenentatge. Sempre facilitant que toquin, manipulin, amb els seus "deu dits de les mans".




L'Ana i jo només som dues mestres d'Infantil, i el nostre objectiu és gaudir i seguir aprenent d'una de les nostres passions: les matemàtiques.
Si tu també vols acompanyar-nos segueix-nos a través del bloc i xarxes, comenta les propostes i contacta amb nosaltres. 



Per la meva part, complementaré meus treballs de TresQuatreiCinc amb aquest nou projecte.



Estàs en Neix un nou blog d'activitats matemàticas per a infantil. Torna a Inici

6 comentaris:

  1. Com és que el títol del bloc està en castellà?, alguna raó especial?

    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carme, no és que el títol del blog estigui en castellà, és que tot el blog és en castellà.
      Diezdedos és un projecte compartit amb la meva amiga i colega (madrilenya) Ana Guillén. Hem decidit utilitzar aquesta llengua per a realitzar-lo. Si t'interessa alguna cosa del contingut m'avises.
      Salutacions! :-)

      Elimina
  2. Me ha encantado vuestro nuevo blog!! Ya tiene entradas muy interesantes!! Enhorabuena!!!
    Elisa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchísimas gracias, Elisa. Me hace muy feliz que te haya gustado. Que sepas que, en Diezdedos, te tenemos en la lista de blogs que nos gustan justamente por la calidad de tus entradas de mates. Así que no podías faltar. ;-) Un abrazo!

      Elimina
  3. Gran equipo... gracias por todo lo que aportáis... besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gema,
      ¡Muchísimas gracias por tu comentario! Nuestra ilusión es poder compartir nuestras inquietudes matemáticas y, si pueden ser útiles a los demás, todavía más.
      Por cierto, una felicitación para ti por el premio en la Eduteca, enhorabuena!
      Un abrazo!

      Elimina



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

QUI SÓC

QUI SÓC
Marta Montero. Mestra d'educació infantil i primària. Vaig arribar a l'escola sense una especial vocació i després de fer unes quantes voltes. M'hi vaig sentir còmoda. Potser per això, anys més tard, encara tinc arguments per continuar-hi. TresQuatreiCinc és l'espai on recullo les activitats que faig a classe amb els nens de Tres, Quatre i Cinc anys -ara també amb els de sis i set-. Per a mi i per a tots els que les puguin trobar interessants. Benvinguts.

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

.

.

segueix-me a

  Seguir a TresQuatreiCinc a Google+ Seguir a TresQuatreiCinc a Twitter Seguir a TresQuatreiCinc a Instagram

Seguidors

Pel que fa als continguts...

Llicència de Creative Commons
TresQuatreiCinc de Marta Montero està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons

Tradueix

English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Portuguese

La meva llista de blogs