search

                               

Content

GRAFISME AMB REGLE


RACÓ DE TRAÇ. GRAFISMES AMB REGLE


Agrupament/sessió
Racó de traç.
En parelles.


Material 
•Fitxa per fer traç (català / castellano).
•Regle.
•Llapis.

Altres


Objectius 
•Controlar la postura corporal.
•Exercitar l'atenció i percepció visual.

•Explorar i controlar la pressió sobre el regle mentre el llapis llisca sobre el seu contorn.
•Experimentar el traç rectilini i paral·lel en diverses direccions.

Descripció de l’activitat 
Interessant activitat extreta del blog Quoi de neuf dans la classe neuf? que posa en pràctica, de manera molt motivadora, l'ús del regle en el racó de traç.
La proposta es planteja sobre una fitxa (català / castellano) en la qual els alumnes han de tapar, com a pas inicial, tots els punts amb gomets petits rodons.
Els primers traços han de realitzar-se utilitzant el regle i fent línies des del gomet central cap a cadascun dels gomets de la perifèria. A continuació, cal unir entre ells els gomets perifèrics de manera que es delimita tota una sèrie d'espais triangulars que l'alumne ha d'omplir amb traços rectilinis paral·lels sempre recolzant-se en el regle.


És una activitat de traç, però també de motricitat fina, molt complerta perquè es posen en joc habilitats com la coordinació òculo-manual, la pressió simultània, en vertical sobre el regle i en horitzontal sobre el perfil del regle per tal de marcar la línia sobre el paper, així com d'altres aspectes, com el control del gest per aturar el traç en el punt precís... No és gens fàcil!
L'atenció i la concentració mentre treballen també és necessària però per sort està garantida perquè el resultat final de la teranyina i la possibilitat de retallar l'aranya i enganxar-la ha resultat molt atractiva per als alumnes. 

Uns reptes, en definitiva, a l'alçada de les capacitats cada cop més desenvolupades dels alumnes de 5 anys, amb un material ben simple i al nostre abast.
Els ha encantat encara que ha sigut una feinada d'aquelles de fer amb la llengua fora!
Estàs en Grafisme amb regle (P5)→ Racó de traç.  Torna a Inici

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entradaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

QUI SÓC

QUI SÓC
Marta Montero. Mestra d'educació infantil i primària. Vaig arribar a l'escola sense una especial vocació i després de fer unes quantes voltes. M'hi vaig sentir còmoda. Potser per això, anys més tard, encara tinc arguments per continuar-hi. TresQuatreiCinc és l'espai on recullo les activitats que faig a classe amb els nens de Tres, Quatre i Cinc anys -ara també amb els de sis i set-. Per a mi i per a tots els que les puguin trobar interessants. Benvinguts.

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

.

.

segueix-me a

  Seguir a TresQuatreiCinc a Google+ Seguir a TresQuatreiCinc a Twitter Seguir a TresQuatreiCinc a Instagram

Seguidors

Pel que fa als continguts...

Llicència de Creative Commons
TresQuatreiCinc de Marta Montero està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons

Tradueix

English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Portuguese

La meva llista de blogs