search

                               

Content

LECTOESCRIPTURA P4 (III). ACTIVITATS TERCER TRIMESTRE


LECTOESCRIPTURA P4. MATERIALS I ACTIVITATS PER AL TERCER TRIMESTRE


Aquest és darrer bloc d'activitats que he programat per treballar la lectoescriptura a la classe de 4 anys. El dossier d'activitats del primer trimestre es pot veure aquí i el del segon trimestre aquí.

Acabem el curs reforçant mecàniques que hem treballat al llarg dels dos trimestres anteriors: la descoberta de totes les lletres i els sons que ens van apareixent així com la consolidació de les grafies. Continuem el treball d'estimulació de la consciència fonològica: realitzem exercicis d'identificació de fonemes tant a l'inici, com al final com entremig de la paraula, trobem famílies de paraules d'un determinat fonema, descobrim  tots els fonemes d'una paraula a través de jocs escrits com els dictats, les paraules semblants i altres. Treballem la descomposició de les paraules en síl·labes: piquem paraules, llegim monosíl·labs i altres jocs de lectura de síl·labes. 

En definitiva, hem intentat que la descoberta del codi escrit es converteixi en una diversió i una eina útil present en moltes activitats de la nostra classe, proposant situacions significatives d'escriptura i lectura.

Aquestes són les activitats que hem fet durant aquest tercer trimestre. Quan ha convingut les hem repetit amb algunes variacions, també n'hem recuperat algunes que vam fer al primer i segon trimestre.



Escrivim amb... Dora Exploradora   /   Pictogrames (2)   /   Què canvia?

Dictat de paraules   /   Un vaixell carregat de...   /   Composar cognoms

Sant Jordi i la paperera   /   Estampem!   /   Avui parlem de... GIRAFES

Dòmino (lectura)   /   Retalls de revistes   /   Cada ovella amb la seva parella

Jo tinc.../Qui té...?   /    A,E,I,O,U quina sona?   /   Veritat o mentida amb en Nemo





A tenir en compte que hem treballat la majoria de vegades amb mig grup, aprofitant desdoblaments amb altres activitats (psicomotricitat), i hem realitzat una mitjana d'una activitat de lectoescriptura a la setmana (hi ha hagut alguna setmana que n'hem fet dues).
Les imatges no estan activades però es pot accedir a la descàrrega dels arxius que descriuen les activitats a través d'aquests enllaços: dossier Pdf català / dossier Pdf castellano







Estàs en Lectoescriptura P4 (III). Activitats 3r trimestre (P4)Llengua P4.  Torna a Inici

12 comentaris:

  1. Me queso como siempre sin palabras, muchísimas gracias por compartirlo con todos es y eres genial!!!

    ResponElimina
  2. Ai Marta, quin regalet de Pasqües més genial ens has fet!!! Moltes gràcies per aquest dossier tan pràctic que has elaborat i compartit. Personalment em dona molta seguretat poder partir d'unes activitats tan fantàstiques que sé que funcionen i a més estan temporalitzades. Eres un gran referent per a mi en aquestos inicis d'aquesta apassionant feina. Gràcies de nou i que tingues unes bones pasqües, que et mereixes un bon descans!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Isabel! quines paraules :-* Moltes gràcies i m'alegro que et sigui útil. Són idees que segurament fem totes però així compilades fan goig, oi? Molta sort en el teu camí de mestra.

      Elimina
  3. Marta!!! Només vull donar-te l'enhorabona per la quantitat de treball que has fet i estàs fent! Ets una persona molt generosa al compartir tots aquests recursos i activitats. Aquest, és el meu segon any com a mestre i l'any passat, quan vaig començar, em van anar molt bé algunes de les activitats que tu planteges. Una altra vegada, gràcies i moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! M'alegro molt que et serveixi, sobretot quan comences va bé tenir a mà les experiències dels altres que serveixin d'inspiració, oi?. Gràcies pel teu comentari i molta sort en el teu camí de mestre. Una abraçada! :-)

      Elimina
  4. Un trabajo estupendo. Encontré por casualidad el del primer trimestre y realicé muchas de las actividades con mis alumnos. Y ahora he encontrado este. Seguro que al principio del próximo curso todavía podré hacer algunas. Muchas gracias por compartir tu trabajo y tu esfuerzo y ayudarnos a trabajar con nuestros niños.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eva,
      Muchas gracias por tu comentario :-)
      En esta entrada están recogidos los dossieres de actividades que realicé con los niños de 4 años. En una entrada anterior publiqué lo que hicimos en 3 años, y ahora ya, este verano, espero tener tiempo de poder preparar los tres dossieres de la lectoescriptura que he ido trabajando en 5 años.
      En realidad muchas de las actividades las realizan muchos/as otros/as maestros/as, en todo caso, yo las muestro con mi toque personal y las publico en forma de dossier, ese es el único mérito ;-)
      Un saludo!

      Elimina
  5. Quina bona notícia ens dones, Marta! enguany estaré de tutora de 5 anys així que espere dur a terme les teues fantàstiques idees. Una abraçada!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la paciència, Isabel. Ja falta poquet :-)
      Una abraçada!

      Elimina
  6. Marta, moltíssimes gràcies per compartir els teus dossiers. Totes les activitats de lectoescriptura estan superbé. Aportes molt bones idees i volia dir-te que m'han ajudat molt. Et felicito per la feina feina feta. Vaig agafar un P-3 després d'estar uns anys sense tutoria i volia fer coses diferents. Remenant per internet vaig trober les teves activitats i vaig gaudir d'allò més portant-les a terme. I els meus alumnes també. Només volia que sabessis que és de gran ajut tota la feina que fas. Gràcies de nou.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Uauuu, moltíssimes gràcies pel teu comentari. La veritat és que les activitats segurament són les que tots/es fem a tots els coles però també és cert que elaborar els dossiers porta una mica de feina, així que paraules com les teves donen moltíssims ànims per seguir treballant-hi. M'alegro que ho hagis trobat útil i que hagin motivat als teus alumnes. Una abraçada! :-)

      Elimina



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

QUI SÓC

QUI SÓC
Marta Montero. Mestra d'educació infantil i primària. Vaig arribar a l'escola sense una especial vocació i després de fer unes quantes voltes. M'hi vaig sentir còmoda. Potser per això, anys més tard, encara tinc arguments per continuar-hi. TresQuatreiCinc és l'espai on recullo les activitats que faig a classe amb els nens de Tres, Quatre i Cinc anys -ara també amb els de sis i set-. Per a mi i per a tots els que les puguin trobar interessants. Benvinguts.

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

.

.

segueix-me a

  Seguir a TresQuatreiCinc a Google+ Seguir a TresQuatreiCinc a Twitter Seguir a TresQuatreiCinc a Instagram

Seguidors

Pel que fa als continguts...

Llicència de Creative Commons
TresQuatreiCinc de Marta Montero està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons

Tradueix

English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Portuguese

La meva llista de blogs