search

                               

Content

COMBICOLOR. LÒGICA AL RACÓ.


MATEMÀTIQUES. LÒGICA: COMBINACIONS DE TRES COLORS

Agrupament/sessió
Parelles.
Racó de matemàtiques.


Material 
• Joc COMBICOLOR (Cayro)

Altres
• Altres opcions de jocs similars, descarregables i gratuïts (Joc dels gelatsFont: dwadodacdwarownasiepiec.pl).
Objectius 
• Comparar i establir relacions d'equivalència entre diferents elements.
• Identificar un element definit per tres atributs afirmatius.
• Desenvolupar la percepció visual i l'atenció.

Descripció de l’activitat 
Activitat de lògica, per al racó de matemàtiques de P4, interessant per familiaritzar-se amb els colors i reforçar la percepció visual.

Combicolor és un joc força econòmic format per un conjunt de cartes d'ocells de colors i tres daus amb cinc colors. Cada carta presenta tres ocells de diferents colors o bé el mateix color. Els daus s'han de tirar tots alhora i ofereixen una combinació de tres colors que es corresponen amb alguna de les cartes.
En el joc original, després de la tirada, el jugador més ràpid a detectar la carta corresponent a la combinació dels daus, la guanya.

La nostra adaptació com a racó de lògica:



Hem aprofitat el plus de dificultat que suposa la combinació de tres colors que proporciona la tirada dels daus per a treballar-ho com a exercici de lògica al racó de matemàtiques de P4. D'altra banda, hem modificat una mica les regles de joc: no cal ser el més ràpid a trobar la targeta sinó que, cada jugador, per torns, tira els daus i busca la carta corresponent, i l'altre jugador el pot ajudar a trobar la carta si necessita ajuda.


L'activitat dura una bona estona, els alumnes s'ajuden, verbalitzen els colors, es corregeixen si un s'equivoca, s'asseguren que algunes combinacions no apareixen perquè ja s'havien donat abans... resulta molt enriquidor.








Altres opcions fàcils de preparar.
A la xarxa existeixen altres versions de combinacions de tres elements, per descarregar. 
Aquest joc de cartes: Joc dels gelats, extret de dwadodacdwarownasiepiec.pl, treballa els mateixos conceptes: percepció visual, combinacions de tres colors i associació d'elements de dos conjunts.
(Com que no he pogut accedir al document original n'he creat un de nou a partir de la fotografia del material -aquí-)

Font: dwadodacdwarownasiepiec.pl (descarregar)


En aquest cas l'hem utilitzat de la següent manera: un jugador es queda totes les cartes dels codis, l'altre totes les cartes dels gelats. Per torns, un jugador posa la seva carta sobre la taula i l'altre busca la parella corresponent. Es tracta de formar totes les parelles.

La dificultat està en que les cartes de codi de color es poden orientar de manera diferent, de dalt a baix o l'inrevés. Per això, si no ho veuen clar, els proposo que comenci la tirada el jugador que té els gelats.




Dues opcions molt interessants per a 4 anys.






Estàs en Combicolor. Lògica al racó (P4) → Racó matemàtiques.  Torna a Inici

4 comentaris:

  1. Tomo nota. Gracias por compartir.
    Un beso.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias a ti, Blanca, por pasarte un por aquí. Un saludo :-)

      Elimina
  2. El joc dels ocellets sembla força divertit no el coneixia, on el podríem aconseguir? Gràcies per compartir les teves experiències.
    Tonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna, Cayro és una empresa d'Alacant que té botiga online i he vist que vénen COMBICOLOR per 9'50€. La veritat és que els materials xulos moltes vegades ens surten caríssims però aquest és força assequible per als pressupostos escolars, hehehe
      Jo me l'he trobat a la classe, heredat de la mestra que hi era l'any passat i ens ha encantat la descoberta.
      Una abraçada! :-)

      Elimina



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

QUI SÓC

QUI SÓC
Marta Montero. Mestra d'educació infantil i primària. Vaig arribar a l'escola sense una especial vocació i després de fer unes quantes voltes. M'hi vaig sentir còmoda. Potser per això, anys més tard, encara tinc arguments per continuar-hi. TresQuatreiCinc és l'espai on recullo les activitats que faig a classe amb els nens de Tres, Quatre i Cinc anys -ara també amb els de sis i set-. Per a mi i per a tots els que les puguin trobar interessants. Benvinguts.

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

.

.

segueix-me a

  Seguir a TresQuatreiCinc a Google+ Seguir a TresQuatreiCinc a Twitter Seguir a TresQuatreiCinc a Instagram

Seguidors

Pel que fa als continguts...

Llicència de Creative Commons
TresQuatreiCinc de Marta Montero està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons

Tradueix

English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Portuguese

La meva llista de blogs