search

                               

Content

LA QUINA DELS ANIMALSRACÓ DE MATEMÀTIQUES. 


Agrupament/sessió
Racó de matemàtiques.
En parella.


Material 
•4 animals de plàstic 
•4 targetes del joc de la Quina o el Bingo
•Boles numerades del'1 al 12
•Safata per col·locar les boles
•Xapes per tapar els números
Fitxa de treball 

Altres


Objectius 
•Reconèixer la grafia dels números 1 al 12
•Traslladar una situació de joc als animals triats.

Descripció de l’activitat 
Racó de matemàtiques per al segon trimestre de P5.

A aquestes alçades de curs els nens ja estan molt habituats a gran quantitat de números: coneixen força bé la sèrie numèrica fins al 25 perquè som 25 nens a la classe, fins al 31 per als dies del mes, fins i tot en altres ocasions hem descobert números més grans… No obstant, com a treball sistemàtic d'escriptura, reconeixement de la grafia o correspondència de quantitat fem bàsicament de l'1 al 10 i comptem també amb el 0.

Al racó plantejo una activitat de numeració que faran tots sols. És una Quina o un Bingo amb material que ja tenim a l'aula, està editat per Barcanova i ara trobo que té números molt petits en comparació amb el que treballem a classe. Per tant, aprofito l'activitat però la complico una mica.


Procediment:
Cada nen tria dos cartronets i dos animalons de plàstic. Simularan que són els quatre animals els que juguen a la Quina entre ells (entenent que cada nen vetlla pels dos animalons que ha triat).

Material necessari:He fet servir una glaçonera i pilotes de ping-pong per fer les boles de la Quina i la base on anar-les col·locant. Són una mida molt adequada als nens.Disposen els cartronets amb els animalons al costat. Per torns els jugadors treuen una bola de la bossa, llegeixen el nombre en veu alta i la col·loquen a la safata.
Comproven els cartronets dels seus animals i tapen amb una xapa els nombres si els tenen.

El joc es desenvolupa com un Bingo normal però tenint en compte que són en realitat els quatre animals els jugadors. No té més dificultat que estar al cas de dos cartronets en comptes d'un de sol.Quan resulta un guanyador (es pot donar el cas d'empat també) s'atura el joc. Aleshores s'ha d'omplir una fitxa que recull l'activitat i on han d'indicar el nom dels animals i escriure  els nombres del cartronet corresponent a cadascun d'ells.
La casella de l'animal guanyador es pot pintar d'un color o escriure'n el nom a part com a resposta.

Si cal, els ajudo una mica amb els noms dels animals per acabar d'omplir la fitxa.

Estàs en La Quina dels animals → Racó matemàtiques.  Torna a Inici

2 comentaris:

  1. Hola Jessica. M'alegro que t'agradi. Vaig voler que juguessin amb més cartronets i els personatges per afegir dificultat i motivació. Van participar encantats.
    Una abraçada!

    ResponEliminaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

QUI SÓC

QUI SÓC
Marta Montero. Mestra d'educació infantil. Vaig arribar a l'escola sense una especial vocació i després de fer unes quantes voltes. M'hi vaig sentir còmoda. Potser per això, anys més tard, encara tinc arguments per continuar-hi. TresQuatreiCinc és l'espai on recullo les activitats que faig a classe amb els nens de Tres, Quatre i Cinc anys. Per a mi i per a tots els que les puguin trobar interessants. Benvinguts.

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

.

.

segueix-me a

  Seguir a TresQuatreiCinc a Google+ Seguir a TresQuatreiCinc a Twitter Seguir a TresQuatreiCinc a Instagram

Seguidors

Pel que fa als continguts...

Llicència de Creative Commons
TresQuatreiCinc de Marta Montero està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons

Tradueix

English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Portuguese

La meva llista de blogs