search

                               

Content

BATALLA DE LLOPS: MUST HAVE!



JOCS DE MATEMÀTIQUES. JOC DE NUMERACIÓ

Agrupament/sessió
Jocs de matemàtiques.
Joc lliure.


Material 
• Joc de cartes BATALLA DE LLOPS


Altres


Objectius 
•Consolidar les relacions d'ordre i valor dels números 1 al 6.
•Aplicar conceptes numèrics en una situació de joc.
•Respectar les normes d'un joc social.


Desenvolupament
Batalla de llops és un joc de cartes que permet guanyar agilitat en el coneixement del valor i relacions d'ordre dels números de l'1 al 6.
És un joc molt simple, dels anomenats de batalla. L'he trobat al blog la maternelle de moustache i us el podeu descarregar aquí, imprimir-lo i plastificar-lo.




Si us fa mandra la feina d'elaborar-lo, trobareu una versió comercial anomenada BATA-WAF, de Djeco, molt assequible (uns 8 o 10€). És de gossets en comptes de llops i el funcionament és el mateix. Però compteu que els gossos no poden competir contra l'atracció que senten els nens pels llops. Així que jo us recomano els llops.
Batalla de llops el vaig presentar després de Nadal a la rotllana com una sessió de joc de mates per tal que n'aprenguessin el funcionament. Després va passar a la prestatgeria de materials i jocs que els nens poden agafar lliurement en acabar de treballar.

Com s'hi juga
Jugadors 
Poden jugar des de 2 fins a 6 jugadors. Amb més jugadors es fa més complicat de gestionar.
Cartes. 
10 famílies de llops numerades de l'1 al 6. Els llops dibuixats a les cartes són de diferent mida. Això ajuda visualment a identificar el valor de la carta. Però a més a més, les cartes tenen unes ratlles horitzontals numerades des de baix d'1 a 6 que donen més pistes visuals del valor de la carta.
Partida 
Es reparteixen una per una totes les cartes. Els jugadors fan un piló amb les seves cartes i se'l col·loquen al davant  girat cap per avall. Es compta fins a 3, giren la carta superior i la deixen a la vista sobre la taula.
Amb rapidesa analitzen el valor de les cartes en joc i el jugador que ha tirat la carta més alta es queda totes les cartes jugades.

Si dos o més jugadors empaten amb la carta més alta es desencadena una BATALLA DE LLOPS. Es crida "Batalla de llops!" i els jugadors que han empatat mostren una segona carta i valoren quina és la més alta. Es continua així fins que un jugador guanya totes les cartes que estan sobre la taula.

Quan un jugador es queda sense cartes s'atura la partida i es fa el recompte de cartes. El jugador que té més cartes és el vencedor.
En aquest cas, quan juguen sols, sense la supervisió de l'adult, aquest recompte és una mica sui generis, ja que són quantitats de cartes superiors a les que poden comptar correctament. Per sort, els nens estableixen les seves pròpies normes i "tenir MOLTES cartes" ja dóna la victòria. Finalment tots guanyen una mica.

Des que el vaig ensenyar, BATALLA DE LLOPS és un imprescindible de la nostra classe. Cada dia es munten unes partides més multitudinàries i animades que les dels "trileros" de la Rambla. 


Per a la recollida aprofitem per fer recompte i assegurar-nos que no ha desaparegut cap carta (de vegades els llops més cobejats van a parar a la butxaca d'algú). Com que comptant encara salten al "vint-i-deu", "trenta-deu" i altres... hem trobat un sistema que consisteix en fer 6 pilonets de 10 cartes cadascun. Quan ens assegurem que tots aquests pilonets tenen les 10 cartes, les apilem i les guardem. Ja tenim a punt els 60 llops per la propera BATALLA.




Estàs en Batalla de llops: must have! (P5)→ Matemàtiques P5.  Torna a Inici

2 comentaris:

  1. Fan d'aquest joc!!! Gràcies per compartir-ho!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laura!
      Gràcies per passar-te per aquí. Si t'agraden aquests jocs de cartes no et perdis el que hem preparat al blog conjunt que faig amb l'Ana Guillén: Diezdedos. És sobre Elmer i trobaràs el descarregable al següent enllaç https://diezdedosenmismanosmatematicas.blogspot.com.es/2017/10/cuatro-interpretaciones-matematicas-de.html
      Salutacions! :-)

      Elimina



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

QUI SÓC

QUI SÓC
Marta Montero. Mestra d'educació infantil i primària. Vaig arribar a l'escola sense una especial vocació i després de fer unes quantes voltes. M'hi vaig sentir còmoda. Potser per això, anys més tard, encara tinc arguments per continuar-hi. TresQuatreiCinc és l'espai on recullo les activitats que faig a classe amb els nens de Tres, Quatre i Cinc anys -ara també amb els de sis i set-. Per a mi i per a tots els que les puguin trobar interessants. Benvinguts.

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

.

.

segueix-me a

  Seguir a TresQuatreiCinc a Google+ Seguir a TresQuatreiCinc a Twitter Seguir a TresQuatreiCinc a Instagram

Seguidors

Pel que fa als continguts...

Llicència de Creative Commons
TresQuatreiCinc de Marta Montero està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons

Tradueix

English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Portuguese

La meva llista de blogs