search

                               

Content

EL LLOP QUE MENJAVA NOMS





LLENGUATGE VERBAL. RECONEIXEMENT DEL NOM PROPI

Agrupament/sessió
Lectoescriptura.
Mig grup (desdoblament).

Material 
• Targetes plastificades amb el nom dels nens
•Corona de llop
•Pissarres individuals i retoladors veleda 

Altres
Treballem en sessions específiques de lectoescriptura. Dos cops per setmana desdoblant el grup; l'altre mig grup fa psicomotricitat. Per organitzar-nos així comptem amb la mestra de reforç.

Objectius 
• Familiaritzar-se amb el nom propi i el dels companys. 
• Practicar l'escriptura del nom propi. 

Descripció de l’activitat 

Una nova activitat per aprendre el nom propi.

Comencem la sessió asseguts en rotllana. Els mostro les targetes dels noms i repassem el nom de tots el que som a la classe: "de qui és aquest nom?", "qui deu començar amb aquesta lletra (ensenyo només la inicial)?"...
Els entrego a cada nen, se'ls miren, comproven que és el seu. Els tornem al centre de la rotllana, els barrejo i, per torns, van sortint a buscar el seu.
És una petita estona per familiaritzar-se amb el nom propi.





L'activitat comença quan els presento el Llop "Menja-noms", que com el seu nom indica és un llop terrible què li agrada menjar-se els noms dels nens. La única manera de protegir-se d'ell és arribar abans que ell i arrabassar-li el nom.

El llop és una corona amb cara de llop. Me la poso i teatralitzo que sóc el Llop "Menja-noms" i tinc mooolta gana de menjar-me el nom de... la Marina. Mentre vaig a buscar aquest nom la Marina haurà de córrer a salvar el seu nom: l'ha de trobar entre els del grup i quedar-se'l.   Uf! S'ha salvat pels pèls.

Repetim unes quantes vegades. Al primer moment els costa però s'habituen ràpidament i com que ja fa uns dies que hem fet activitats amb els seus noms ja comencen a reconèixer-los i sempre el troben abans que el llop se'ls mengi.

Els agrada molt i es passa una estona de nervis i rialles a la classe. Després em demanen de jugar ells tots sols.

Després del joc ve el moment d'escriure. Col·loco els cartronets a taula, van a seure allà on hi ha el seu nom i el practiquen copiant-lo a la pissarreta algunes vegades mirant el model.








És fantastic quan s'ajuden espontàniament.










5 comentaris:

  1. Hola Marta tens un bloc molt maco i endreçat. Felicitats!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mònica! Saps que em fa molt il·lusió el teu comentari? M'importava molt que el blog tingués una aparença polida i endreçada i m'agrada que sigui una qualitat valorada pels que us passeu per aquí. :-)
      Gràcies i una abraçada!

      Elimina
  2. Hola Marta, m'agraden molt les teves idees per treballar el nom amb els peques. Aquest curs estic a p3 i m'agradaria posar en pràctica aquesta activitat. No tens pas la plantilla de la corona??
    Moltes gràcies per compartir aquestes idees tant genials!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Susana. Moltes gràcies per les teves paraules! :-)
      La corona me la van explicar fa molts anys en un taller de plàstica per mestres, però he fet el "despiece" en un document que pots descarregar des del següent enllaç: https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxzb2xzbWFydGE0fGd4OmExNmZjOWM3NzAyOTRmNw
      Les mides les hauràs de fer a ull: les dues tires llargues són per fer la cinta de la corona (no cal que siguin dues peces sinó una de sola que tallis d'una cartulina).
      Cada any que l'he fet amb els nens ha sigut un súper exitàs!!! aviam si us agrada. Salutacions :-)

      Elimina
    2. Moltes gràcies Marta! Ja t'explicaré com va...

      Elimina



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

QUI SÓC

QUI SÓC
Marta Montero. Mestra d'educació infantil i primària. Vaig arribar a l'escola sense una especial vocació i després de fer unes quantes voltes. M'hi vaig sentir còmoda. Potser per això, anys més tard, encara tinc arguments per continuar-hi. TresQuatreiCinc és l'espai on recullo les activitats que faig a classe amb els nens de Tres, Quatre i Cinc anys -ara també amb els de sis i set-. Per a mi i per a tots els que les puguin trobar interessants. Benvinguts.

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

.

.

segueix-me a

  Seguir a TresQuatreiCinc a Google+ Seguir a TresQuatreiCinc a Twitter Seguir a TresQuatreiCinc a Instagram

Seguidors

Pel que fa als continguts...

Llicència de Creative Commons
TresQuatreiCinc de Marta Montero està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons

Tradueix

English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Portuguese

La meva llista de blogs