search

                               

Content

CONFEGIR PARAULES





RACÓ DE LLEGIR I ESCRIURE. CONFEGIR I COPIAR PARAULES


Agrupament/sessió
Racó de llegir i escriure.
En parella.



Material 
• Cartolines amb imatges de paraules de 4 lletres.
• Lletres amb velcro de cada paraula.
• Pissarretes blanques i retoladors per copiar les paraules. 


Altres
Cal tenir prevista una ajuda per als alumnes més insegurs o amb dificultats.
Tenir preparats materials que respectin l'autonomia d'aquest racó (per exemple targetes amb la solució que poden anar a consultar si ho necessiten).


Objectius 
• Confegir paraules utilitzant les lletres donades
• Exercitar l’anàlisi fonètic de cada so de la paraula
• Col.laborar amb el company, analitzar i decidir conjuntament el so trobat i la lletra corresponent 



Descripció de l’activitat 
Els alumnes disposen d’una llibreta amb anelles amb targetes amb dibuixos simples d’objectes que s’escriuen majoritàriament amb síl.labes directes. Hi ha només alguna síl·laba trabada i alguna “o” àtona. Quasi totes les paraules s’escriuen amb ortografia natural, tal com sonen. 

L'activitat consisteix a confegir les paraules de quatre lletres, amb les lletres enganxades a cada full. Les lletres estan plastificades i enganxades amb velcro i se'ls presenten de forma desordenada.
És un material per compartir entre els dos membres de la parella i poden treballar amb les targetes deixades anar de les anelles. 


Quan han confegit totes les paraules cada membre de la parella escriu una llista en una pissarreta veleda. Escriuen lliurement, copien... els més avançats se’ls pot animar a escriure alguna frase.




Per als alumnes que tenen més dificultats es prepara una sèrie de targetes amb la solució ben escrita. La intenció és que facin un primer intent d'escriptura lliure i si es senten incapaços poden venir a demanar a la mestra la solució. Aquestes targetes també se'ls poden donar als nens que escriuen bé o amb menys inseguretat quan han confegit totes les paraules per tal que en facin la comprovació o correcció.







     




Estàs en Confegir paraules→ Racó de llegir i escriure.  Torna a Inici

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

QUI SÓC

QUI SÓC
Marta Montero. Mestra d'educació infantil i primària. Vaig arribar a l'escola sense una especial vocació i després de fer unes quantes voltes. M'hi vaig sentir còmoda. Potser per això, anys més tard, encara tinc arguments per continuar-hi. TresQuatreiCinc és l'espai on recullo les activitats que faig a classe amb els nens de Tres, Quatre i Cinc anys -ara també amb els de sis i set-. Per a mi i per a tots els que les puguin trobar interessants. Benvinguts.

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

.

.

segueix-me a

  Seguir a TresQuatreiCinc a Google+ Seguir a TresQuatreiCinc a Twitter Seguir a TresQuatreiCinc a Instagram

Seguidors

Pel que fa als continguts...

Llicència de Creative Commons
TresQuatreiCinc de Marta Montero està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons

Tradueix

English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Portuguese

La meva llista de blogs