search

                               

Content

VERITAT O MENTIDA




LLENGUATGE VERBAL


Agrupament/sessió
Gran grup.
Després del pati (matí o tarda).
En rotllana.

Material 
CD o conte no conegut per ells (audio només) a l'ordinador 

Altres 

Objectius
Potenciar l'escolta activa.
Exercitar la memòria comprensiva

Descripció de l’activitat 
Audició i comprensió d'un conte no conegut.

Poso un conte a l'ordinador: LA VACA PACA (contes del Tom i La Laia, edu365, ed. infantil). 
La tria d'aquest conte es deu a que és força atractiu visualment, és interactiu: està fet amb Flash i hi ha elements per tocar que es mouen o que fan una acció, però pot ser qualsevol altre.

La intenció és que primer hi hagi una estona només per escoltar el conte (sense veure'l), per fer tot el treball d'escolta i comprensió. 
El poso en marxa però només l'audio. Recordo les normes: mantenir la postura adequada, escoltar amb atenció. Els explico que és molt important que escoltin atentament perquè després els faré preguntes i afirmacions i m'han de dir si dic mentides o veritats. M'asseguro que van comprenent la història, faig les pauses necessàries. 
Quan acaba el conte començo a fer les preguntes. Els dic coses que han passat al conte i han de decidir si m'ho invento o no. Cal que pensin bé les respostes. Han de verbalitzar les opcions correctes. Repetir estructures de les frases. 

Per finalitzar, els explico que a continuació podrem mirar el conte. Engego el projector i veiem el conte amb imatges a la pantalla. És interessant que el conte sigui senzill, atractiu en la narració i no gaire llarg. 




Es pot repetir aquesta activitat al llarg del curs, amb contes coneguts: LA RATETA. Aquest últim dóna opció a jocs amb el llenguatge: inventar rimes fàcils. Per exemple: La rateta escombrava la cuineta, es va trobar una croqueta, es va comprar un sombreret, se la va menjar un gatet...


     

Estàs en Veritat o mentida→ Llengua P4.  Torna a Inici

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

QUI SÓC

QUI SÓC
Marta Montero. Mestra d'educació infantil i primària. Vaig arribar a l'escola sense una especial vocació i després de fer unes quantes voltes. M'hi vaig sentir còmoda. Potser per això, anys més tard, encara tinc arguments per continuar-hi. TresQuatreiCinc és l'espai on recullo les activitats que faig a classe amb els nens de Tres, Quatre i Cinc anys -ara també amb els de sis i set-. Per a mi i per a tots els que les puguin trobar interessants. Benvinguts.

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

.

.

segueix-me a

  Seguir a TresQuatreiCinc a Google+ Seguir a TresQuatreiCinc a Twitter Seguir a TresQuatreiCinc a Instagram

Seguidors

Pel que fa als continguts...

Llicència de Creative Commons
TresQuatreiCinc de Marta Montero està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons

Tradueix

English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Portuguese

La meva llista de blogs