search

                               

Content

LECTOESCRIPTURA P5 (III). TERCER TRIMESTRE




Aquest és el tercer conjunt d'activitats per a treballar la lectoescriptura a la classe de 5 anys. La primera entrega, que correspon a les activitats del primer trimestre es pot veure aquí. Les del segon trimestre aquí.

El tercer trimestre la lectura guanya pes mentre que l'escriptura combina activitats del treball de paraules i l'exploració de les frases (per respectar els diferents ritmes que segueixen els/les alumnnes). A mida que es van consolidant mecàniques aprofitem per fer propostes per analitzar el llenguatge (el gènere de les paraules, les rimes, les categories o famílies de paraules...)

Seguim reforçant la consciència fonològica, l’anàlisi sil·làbic i la descoberta de tots els fonemes. La grafia lligada la tractem com una exploració i no com una repetició de cal·ligrafia.
Com sempre, intentem que les propostes siguin motivadores i variades, de vegades en gran grup, d'altres en desdoblament i també en el racó de llegir i escriure.

Aquestes són les activitats que hem realitzat el tercer trimestre:


Dictat en parelles    /    Martell-Castell-Anell. Rimes    /    Una frase al dia


Busca i troba... a la classe    /    Lectoescriptura amb una cadira d'IKEA    /    Joc de les coordenades


Famílies de paraules    /    Paraules a la lupa    /    Jo tinc... Qui té...? Rimes


El carter    /    Treure el suc als contes    /    Joc de les frases i la paraula intrusa


UN/UNA De quin gènere...?    /    Bingo de lectura    /    Primeres lectures comprensives

A tenir en compte que hem realitzat una mitjana d'una activitat de lectoescriptura a la setmana (hi ha hagut alguna setmana que n'hem fet dues).
Les imatges no estan activades però es pot accedir a la descàrrega dels arxius que descriuen les activitats a través d'aquests enllaços: dossier Pdf català / dossier Pdf castellano


 




Estàs en Lectoescriptura P5 (III). Activitats 3r trimestre (P5)Llengua P5.  Torna a Inici

6 comentaris:

  1. Moltíssimes gràcies per compartir-ho Marta! Ets una font incombustible d'idees!!!

    ResponElimina
  2. Gracias por compartir, un comentario: en el pdf del Trimestre 2 (catalán) hay un juego "les cartes del 5", y un enlace en drive, pero da error al descargar. Me interesa hacer las cartas...Gracias!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Silvina. Ve directamente a la entrada del blog llamada "Les cartes del 5".(http://marta345.blogspot.com/2014/11/les-cartes-del-5.html), en el apartado de material encontrarás los enlaces para descargarlas en catalán y en castellano.
      Saludos! :-)

      Elimina
  3. Marta, quin goig rebre la continuació d'aquest esplèndid recull d'idees!! Ara que acabe amb els meus bombons de 5 anyets em vindrà de perles. No he deixat de passar-me per ací, supose que no seré l'única que trobe a faltar les teues entrades tan genials. Una abraçada superforta i moltes gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Isabel :-)
      Em faltava tancar cosetes pendents com la lecto (i espero que aviat pugui enllestir el que vaig treballar de tallers de mates a infantil).
      Ara enceto una nova etapa: descobrir el cicle inicial, que m'està agradant molt... espero continuar aquest blog amb les propostes d'inicial. Al final, la frontera entre els 6 i els 7 anys la posa l'administració perquè la realitat és que la majoria de les propostes poden adaptar-se a les dues edats. Així que... seguirem compartint ;-) Una abraçada!

      Elimina



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

QUI SÓC

QUI SÓC
Marta Montero. Mestra d'educació infantil i primària. Vaig arribar a l'escola sense una especial vocació i després de fer unes quantes voltes. M'hi vaig sentir còmoda. Potser per això, anys més tard, encara tinc arguments per continuar-hi. TresQuatreiCinc és l'espai on recullo les activitats que faig a classe amb els nens de Tres, Quatre i Cinc anys -ara també amb els de sis i set-. Per a mi i per a tots els que les puguin trobar interessants. Benvinguts.

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

.

.

segueix-me a

  Seguir a TresQuatreiCinc a Google+ Seguir a TresQuatreiCinc a Twitter Seguir a TresQuatreiCinc a Instagram

Seguidors

Pel que fa als continguts...

Llicència de Creative Commons
TresQuatreiCinc de Marta Montero està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons

Tradueix

English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Portuguese

La meva llista de blogs