search

                               

Content

LECTOESCRIPTURA P5 (II). ACTIVITATS SEGON TRIMESTRE




Aquest és un nou conjunt d'activitats per a treballar la lectoescriptura a la classe de 5 anys. La primera entrega, que correspon a les activitats del primer trimestre es pot veure aquí.

El segon trimestre combinem activitats de lectura i escriptura de paraules. Fem un treball més exhaustiu de la frase (escriptura de missatges, separació de paraules); comencem a tractar l’escriptura des d’una perspectiva més lúdica i estètica (els acròstics, l’encadenament de paraules, la paraula secreta). Sempre reforçant mecàniques d’exercitació de la consciència fonològica, l’anàlisi sil·làbic i, ja una atenció molt clara dels fonemes un a un, per ser capaços d’escriure les lletres de tots els sons detectats a la paraula. Alternem algunes activitats per aprendre la lletra lligada.

Com sempre, intentem que sigui una descoberta plaent, amb un toc lúdic en la presentació de l’activitat, partint de materials i circumstàncies interessants que tenim al nostre abast.
Aquestes són les activitats d'aquest període.


Les cartes del 5  /  Sopa de disfresses  /  Transformers

De disfresses...  /  Compte amb la Mini-Vella Quaresma  /  De tant en tant un acròstic

La llista de les coses rodones  /  Cada cosa al seu lloc  /  Animals encadenats
Llegeix i pinta  /  La paraula secreta  /  Embolic de contes

Històries amb daus  /  Deconstrucció d'una vacuna  /  Tens un whatsapp de Sant Jordi

A tenir en compte que hem treballat la majoria de vegades amb mig grup, aprofitant desdoblaments amb altres activitats (psicomotricitat), i hem realitzat una mitjana d'una activitat de lectoescriptura a la setmana (hi ha hagut alguna setmana que n'hem fet dues).
Les imatges no estan activades però es pot accedir a la descàrrega dels arxius que descriuen les activitats a través d'aquests enllaços: dossier Pdf català / dossier Pdf castellano






Estàs en Lectoescriptura P5 (II). Activitats 2n trimestre (P5)Llengua P5.  Torna a Inici

4 comentaris:

  1. Martaaaa, sempre és una alegria entrar en este blog perquè acabes trobant-te algun regalet virtual com aquest!! Jo no tinc cap blog però espere algun dia poder crear-ne un i poder tornar-te (i a la resta de bloggeres que segueix) els vostres detalls. Mil gràcies!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Isabel,
      Moltes gràcies per les teves paraules. Com molt bé dius això és una font de recursos que construïm entre tots :-) Una abraçada!
      Marta

      Elimina
  2. Unes propostes super engrescadores, algunes ja les vaig posar en pràctica. És una llàstima que les que he descobert avui ja no les pugui posar en pràctica però les compartiré amb les excompanyes. Enhorabona per les propostes i gràcies per compartir les teves experiències.
    Tonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies, Anna. Aquestes paraules que vénen d'una mestra amb tanta experiència al darrere multipliquen el seu valor per mil.
      T'agraeixo la difusió i et desitjo que gaudeixis d'aquesta nova etapa. Una abraçada molt gran!

      Elimina



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

QUI SÓC

QUI SÓC
Marta Montero. Mestra d'educació infantil i primària. Vaig arribar a l'escola sense una especial vocació i després de fer unes quantes voltes. M'hi vaig sentir còmoda. Potser per això, anys més tard, encara tinc arguments per continuar-hi. TresQuatreiCinc és l'espai on recullo les activitats que faig a classe amb els nens de Tres, Quatre i Cinc anys -ara també amb els de sis i set-. Per a mi i per a tots els que les puguin trobar interessants. Benvinguts.

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

.

.

segueix-me a

  Seguir a TresQuatreiCinc a Google+ Seguir a TresQuatreiCinc a Twitter Seguir a TresQuatreiCinc a Instagram

Seguidors

Pel que fa als continguts...

Llicència de Creative Commons
TresQuatreiCinc de Marta Montero està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons

Tradueix

English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Portuguese

La meva llista de blogs