search

                               

Content

MOTRICITAT FINA DE LA MIDA DELS LLUMINS


MOTRICITAT FINA. RACONS A P3. ACOSTUMAR-SE AL TREBALL AUTÒNOM


Agrupament/sessió
Racó de motricitat fina.
5/6 alumnes

Material 
• 6 pots transparents i amb el tap foradat.
• 6 capsetes de llumins.
• llumins (sense el fòsfor) per a manualitats, de colors. 


Altres

Objectius 
• Exercitar la coordinació òculo motriu.
• Exercitar la motricitat dels dits i realitzar la pinça.
• Treballar amb concentració i precisió fins al final de la tasca.
• Gaudir de les activitats.

Descripció de l’activitat 
Activitat senzilla de muntar reciclant alguns materials.
Es necessiten 6 pots amb tap que presentin foradets (tipus saler), millor si poden ser transparents perquè els alumnes hi puguin veure l'interior. Jo he aprofitat pots de purpurina, que són de plàstic i transparents.
Paral·lelament, preparar 6 capses de llumins i omplir-les amb els palets de colors.


A la taula, els alumnes troben el material: un pot foradat i una capsa de llumins que han de fer passar a dins del pot, per cada nen.







És una tasca breu, clara i fàcil d'endreçar per anar-se acostumant al treball autònom a la classe de P3.






Estàs en Motricitat fina de la mida dels llumins (P3).  Torna a Inici

10 comentaris:

  1. Hola. es una actividad fácil de preparar y muy completa para trabajar la motricidad. Una gran propuesta. Seguimos en contacto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta! Sobretodo eso, la preparas rápidamente y pasan un rato de gran concentración. No sé que deben tener esos palitos de colores... jejeje. Un saludo!

      Elimina
  2. D'on treus aquest material? Els pots, els palets... Em deixes al·lucinada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hehehe, hola Anna!
      Els palets són de la secció de manualitats del bassar xinès, 0'75€, (però estan en altres distribuidors de material escolar) i les capsetes són pots de purpurina que s'havien acabat (i jo no llenço res! ;-)
      De totes maneres la clau està en com els presentem els materials als nens: inicialment vaig posar una safata amb un grapat d'escuradents de fusta natural d'aquells rodons i els nens no van tenir ni dos minuts de paciència... així que en un segon intent quinze dies més tard vaig muntar les capsetes de mistos amb els palets i va ser tot un èxit. Hehehe l'assaig-error també funciona amb els mestres!
      Una abraçada!

      Elimina
  3. ¡Qué gran idea!! Te la cojo para cuando vuelva a tres años!! Menos mal que no he tirado los botes de purpurina gastada!!
    Un abrazo
    Elisa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Elisa! ;-) Gracias por pasarte por aquí. Seguro que tu tambien guardas trastos, jijiji
      Saludos!

      Elimina
  4. Me encanta la mente de las maestras... guardamos todo porque sabemos que algún día lo utilizaremos jajaja. Yo me apunto la idea y espero utilizarla dentro de poquito jijiji ( ye te contare cuando firme contrato jaja).
    Una duda, este tipo de actividades se quedan en la estantería para que ellos libremente la vuelvan a utilizar cuando quieran (tipo materiales Montessori) o lo haces como taller una vez? .
    Un abrazo Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Estas actividades de motricidad fina yo las uso para trabajar en los rincones en grupitos de 6. Las pongo una o dos veces al mes (voy variando entre unas cuantas actividades de motricidad fina). En 3 años no las dejo en la estantería porqué les cuesta mantener el orden y saber donde realizarlas. En cambio en 4 y 5 años muchos materiales si los dejo a su alcance para cuando les apetezca.
      Gracias por tu comentario, Laura, un saludo! :-)

      Elimina
  5. Le sacas mucho partido al material cotidiano.
    Gracias por la propuesta.
    Un besico.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jejeje, me encantan las cajitas de cerillas pero, claro!, tenía que buscar una alternativa no-tóxica para los niños y la encontré! Gracias por tu comentario, Blanca. Un abrazo!

      Elimina



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

QUI SÓC

QUI SÓC
Marta Montero. Mestra d'educació infantil i primària. Vaig arribar a l'escola sense una especial vocació i després de fer unes quantes voltes. M'hi vaig sentir còmoda. Potser per això, anys més tard, encara tinc arguments per continuar-hi. TresQuatreiCinc és l'espai on recullo les activitats que faig a classe amb els nens de Tres, Quatre i Cinc anys -ara també amb els de sis i set-. Per a mi i per a tots els que les puguin trobar interessants. Benvinguts.

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

.

.

segueix-me a

  Seguir a TresQuatreiCinc a Google+ Seguir a TresQuatreiCinc a Twitter Seguir a TresQuatreiCinc a Instagram

Seguidors

Pel que fa als continguts...

Llicència de Creative Commons
TresQuatreiCinc de Marta Montero està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons

Tradueix

English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Portuguese

La meva llista de blogs