search

                               

Content

DE CARTRÓ ONDULAT



 RACÓ DE PLÀSTICA. PINTURA SOBRE DIFERENTS SUPORTS


Agrupament/sessió
Racó de plàstica.
En parella.


Material 
• Siluetes de cartró ondulat.
• Tèmpera escolar.

• Pinzells.

Altres
Objectius 
• Exercitar la tècnica de pintura amb tèmperes sobre diferents suports com ara el cartró ondulat.
• Gaudir de les pròpies creacions i mostrar iniciativa en els dissenys.
• Utilitzar les eines adequadament.
• Netejar i endreçar els estris i materials.

Descripció de l’activitat 
Activitat de pintura amb tèmpera per al racó de plàstica.
Aquesta tècnica la dominen força bé després de tres anys al parvulari. Per això els proposo variacions utilitzant suports diferents als habituals: en aquesta ocasió, pintar sobre cartró ondulat.

La motivació és que triïn un objecte, animal o cosa i el decorin pintant-lo al seu gust. Tinc la sensació que així estaran més engrescats.
D'una banda, el cartró ondulat és un material atractiu, amb moltes possibilitats i molt econòmic. De l'altra, la rigidesa d'aquest material permet retallar siluetes que poden manipular molt bé mentre pinten. 
El resultat final bé pot convertir-se en un ninot que proporcioni una estona de joc i diversió. 

Necessitem: 
Siluetes d'objectes o animals de cartró aprofitant qualsevol caixa que trobem en algun racó. Les siluetes les he dibuixades i retallades jo ja que el cartró no el poden tallar fàcilment els alumnes. És recomanable demanar-los uns dies abans quina silueta voldran pintar per poder tenir-la a punt el dia del racó i no anar amb presses.
Personalment no tinc gaires problemes per fer dibuixos simples però si algú necessita una plantilla que li faciliti la feina i l'existència en podrà trobar algunes molt senzilles de la dissenyadora Bar Rucci, en els següents enllaços: gat, gos, cabra, guineu, cavall o pingüí. Valen molt la pena però no satisfan totes les demandes: i és que a mi em van demanar cors, calaveres, lleopards, vampirs i fins i tot un unicorn!.



Al racó els nens, per parelles, decoren les siluetes al seu gust. Tot és permés: qualsevol color, barreges, decoracions extres, ratllat, puntejat...
Si les línies del dibuix queden tapades, esperarem a que s'assequin i ja hi haurà un moment de resseguir-les amb retolador permanent.

Com sempre, l'important és la manipulació correcta de la tècnica i els estris, mentenir uns hàbits d'ordre i neteja de l'espai de treball i moltes ganes de crear un personatge ben divertit.

Els treballs han quedat fantàstics (o és passió de mestra?). Alguns tenen un toc "fauve" d'allò més transgressor!






Finalment els hem penjat al passadís fent un mural que hem batejat com Ball de les figures. Els nostres veïns a l'escola, els nens de 1r, que són els nostres milors crítics les han valorat molt positivament. 









Altres activitats interessants i similars amb cartró ondulat les podeu trobar a small for big i les petites têtes de l'art:

          




Estàs en De cartró ondulat (P5) → Racó de plàstica.  Torna a Inici

5 comentaris:

  1. os han quedado preciosos!!!! unos grandes artistas!!! y una excelente profe!!! besitos, Carmen.

    ResponElimina
  2. oig, oig, Marta, que se me han cruzado los cables y te he llamado Carmen, jajajaj. y a Carmen, Marta, jajajaj, son las horas y la edad. Perdona, guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tus comentarios siempre son bienvenidos, Blanca! Seguro que Carmen piensa lo mismo. ;-)
      Un saludo muy grande para ti.

      Elimina
  3. Os queda precioso. Gracias por compartir.
    Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Blanca, tienes que probarlo! Siempre hacen cosas chulísimas estos pequeñajos.
      Gracias por tu comentario. Un saludo.

      (Esta entrada ha gustado a las" Blancas", jejeje. Un abrazo a las dos)

      Elimina



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

QUI SÓC

QUI SÓC
Marta Montero. Mestra d'educació infantil i primària. Vaig arribar a l'escola sense una especial vocació i després de fer unes quantes voltes. M'hi vaig sentir còmoda. Potser per això, anys més tard, encara tinc arguments per continuar-hi. TresQuatreiCinc és l'espai on recullo les activitats que faig a classe amb els nens de Tres, Quatre i Cinc anys -ara també amb els de sis i set-. Per a mi i per a tots els que les puguin trobar interessants. Benvinguts.

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

.

.

segueix-me a

  Seguir a TresQuatreiCinc a Google+ Seguir a TresQuatreiCinc a Twitter Seguir a TresQuatreiCinc a Instagram

Seguidors

Pel que fa als continguts...

Llicència de Creative Commons
TresQuatreiCinc de Marta Montero està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons

Tradueix

English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Portuguese

La meva llista de blogs