search

                               

Content

10 MINUTS DE NÚMEROS





MATEMÀTIQUES. FAMILIARITZACIÓ AMB ELS NOMBRES


Agrupament/sessió
Jocs de matemàtiques
Gran grup.

A la rotllana.

Material 
• Cartronets plastificats amb nombres de l'1 al 5, i amb fotografies de dits amb quantitats de l'1 al 5.
• Material comptable (boletes dels plataners de l'escola o qualsevol altre)


Altres
Aquestes activitats curtetes, que no duren més de 10 minuts van molt bé per treballar sistemàticament associacions quantitat-grafia. 

Objectius 
• Reconèixer grafies i quantitats visualment (1 al 5)
• Comptar petites quantitats (1 a 5) 


Descripció de l’activitat 
Aquesta és una activitat molt breu, per aprofitar uns minuts (d'aquí que li poso el nom de "10 minuts de números") abans de marxar a casa o bé després de les rutines d'entrada.
És un divertiment breu per recordar els nombres i les quantitats, a la manera de treballar "bits" però dedicant-li una estoneta més i manipulant material.

Seiem en rotllana i disperso pel centre els cartronets amb xifres de l'1 al 5 (poden estar repetides) i imatges de mans que mostren dits (les quantitats mostrades també arriben a 5). Al centre deixo també la caixa de les boletes (llavors dels plataners de l'escola que han anat recollint els nens aquests dies però pot ser qualsevol altre material que serveixi per comptar).




Alhora que vaig posant les targetes m'asseguro que reconeixen les grafies i les quantitats: "Aquest quin número és?", Aquí, quants dits hi ha?", "Hi ha un altre 3 entre les cartes que he deixat a terra?"...

Per torns, crido nens que  van sortint a triar una targeta amb un nombre o una imatge de dits per posar-hi a sobre tantes llavors com indiqui el nombre.






La importància d'aquesta activitat és la comprovació del resultat per part de tots els altres nens: "és correcte?", "se n'ha deixat alguna?", "comptem-les entre tots un altre cop..."

Amb unes 10-12 targetes hi ha suficient. Quan decau l'interès deixem estar l'activitat.

4 comentaris:

  1. Acabo de descubrir tu blog y me ha gustado mucho.Enhorabuena, te seguiré a partir de hoy:

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Muchísimas gracias por tus palabras. Yo estoy encantada de compartir ideas que se consideren interesantes y útiles.
      Saludos! Y seguiré intentándolo ;-)

      Elimina
  2. Hola m'encanten totes les teves activitats. On podria trobar les imatges de les mans?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laura,
      Aquestes mans en concret són d'una companya mestra que va fer de model per les fotos. Però a internet (buscador d'imatges) en trobaràs moltes i de totes les quantitats, només cal que posis el número i la paraula "dedos", per exemple "ocho dedos" (millor en castellà perquè, malauradament :-( en català no apareixen imatges relacionades amb aquestes fotos que busques)
      Gràcies pel teu comentari! :-)
      Salutacions

      Elimina



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

QUI SÓC

QUI SÓC
Marta Montero. Mestra d'educació infantil i primària. Vaig arribar a l'escola sense una especial vocació i després de fer unes quantes voltes. M'hi vaig sentir còmoda. Potser per això, anys més tard, encara tinc arguments per continuar-hi. TresQuatreiCinc és l'espai on recullo les activitats que faig a classe amb els nens de Tres, Quatre i Cinc anys -ara també amb els de sis i set-. Per a mi i per a tots els que les puguin trobar interessants. Benvinguts.

Contacta'm

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

.

.

segueix-me a

  Seguir a TresQuatreiCinc a Google+ Seguir a TresQuatreiCinc a Twitter Seguir a TresQuatreiCinc a Instagram

Seguidors

Pel que fa als continguts...

Llicència de Creative Commons
TresQuatreiCinc de Marta Montero està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial 4.0 Internacional de Creative Commons

Tradueix

English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Portuguese

La meva llista de blogs